Bir Zamanların Ses Getiren Oyunu WarRock

 Dream Execution tarafından geliştirilen WarRock 2004 yılında piyasaya sürüldü ve oyuncuların yarısı kadarı bu oyunu beğensede diğer yarısı ellerinde olmayan sebeplerden dolayı oyunu oynayamadılar.

Ellerindeki olmayan sebeplerden kasıtlı olan AMD problemiydi. WarRock ta AMD probleminin altındaki yatan sır gün ışığına çıkıcakmı?

Araştırmaların ve denemelerin sonucunda AMD işlemcilerin İNTEL işlemcilere göre WarRock ta aşırı bir performans kaybı olduğunu ortaya çıkardı. Birbirine eş değer İNTEL ve AMD işlemcilerinle oynandığı taktirde her ne kadar birbirine eşdeğer olduysalar AMD işlemcilerin geride kaldığı ortada.

Bunun tek bir açıklaması var. Bunun sebebi yazılımsal kodlar elbette. Bazı oyuncuların Knigh Online ve WarRock un geliştiricilerinin aynı olduğu düşüncesi hatasına dur diyebiliriz.Çünkü Knight in geliştiricileri Mgame CorporationNoah System. Knight Online de AMD ile uyuşmaz diyen oyuncular var elbette fakat bu oyunların yazılımsal kodlarla AMD yi gölgede bırakmasının asıl sebebi piyasadaki olan AMD ve İNTEL ile arasındaki olan ranttır tabikide.Knight Metin2 WarRock bu oyunların çıkış tarihlerinde AMD ve İNTEL mükemmel bir rant içindeydiler.Çünkü bu iki işlemciler o zamanlarda bir birine eş değer teknolojiler kullanıyolardı haliyle oyuncular kararsızlık içindeydiler.Bu iki işlemci markasıyla olan rant yavaş yavaş oyunlara dökülmeye başladı işte o oyunlardan bir tanesi WarRock. Dream Execution kar amacı güden geliştirici firma şuan WarRock un yayıncısı olan papaya play kar amacı güden şirketlerdir.Hiç bir şekilde oyuncu kaybını göze alamazlar.Peki WarRock ilk çıktığı zamanlar İNTEL baskı altında kaldı ise şimdi neden hala aynı tempoda devam ediyor? 2007 den bu yana oyunun temel alt yapısında tek bir kod değişikliği bile olmadı.Bunun sebebi tamamen geliştirici Dream Execution tarafındandır.Şuanda WarRock un sunucusu United yani amerika sunucusudur. Bakılıcak Olursa bir şeyleri anlamak pekte zor sayılmaz değilmi. Olay başından beri basit İNTEL in ABD asıllı olduğunu herkes bilir ve WarRock un sunucusuda Amerikada. WarRock sadece İNTEL işlemcilerde tam anlamıyla çalışan bir oyun.WarRock AMD ve İNTELİN rantına AMD kullanıcıları için kurban gitmiş bir oyundur.Bir oyunun işlemci bazında teknoloji devlerinin rantına kurban gitmesi ne kötü.

Comments

  • Çok haklısın reis ama bana göre aralarında aşırı bir fark yok.

    AMD bende fena değildi ama çok kötülediler. Bende intel'e geçtim tamam biraz yiyileşme kesinlikle oldu ama aşırı bir fark olmadı. Ben diyordum ki amd varken , hadi benim ilemci kötü karşımdaki her yerden tek atıyor kendimde problem buluyordum. İntele geçtik bazı kişiler hep aynı. aşırı hız, bitmeyen sp, sekmeyen mermi, her yerden tek atma. Demekki işlemcilerde çok büyük sıkıntılar yok, önemli olan hileci kahpeler. Hileciler bitmedi ve bitmeyecek. Demekki amd veya intel olayı değil, hileci kahpe sorunu daha çok ön planda gözüküyor. Saygılarımla...

  • yorum için teşekkürler. Bu oyunu inteldede amd dede oynadım şöyle diyim oyun tabiki muhakkat işlemcinin işlemciye üstünlüğü vardır mesela i5 in bazı modellerinin i7 nin bazı modellerinden daha üstün tek çekirdek performansı sunduğu modelleri var e muhakkakki intelin intelede bi üstünlüğü var ve bu WarRock ta aşırı belli oluyor fakat inteldeki o hızlı atak halindeki akıcılık amd de yok emin ol amd ile intel koşsunlar aynı anda rushlayıp bunnyleyip alt yapısal olarak intel herzaman önce varır warrock ta lag oyun olduğu için intel iyice bastırıyo amd yi gerek mermi atışındaki stabillik olsun gerek 1-1 çatışmada sarsılma konusunda tabi bi bakıma haklısın oyun sunucusu amerikada avrupa kıtasındaki oyuncuların modemleri daha hızlı veri alış verişi yapıyor türkiye ise çok uzak kaldığı için sunucuyla veri alışverişinde yavaş kalıyor birde türkcell süper online gibi laptop tan wifiyle bağlanan oyuncular olunca kendisinde 15 mermi sıkıyo gösteriyoken bizde 1-2 mermide öldüğümüz gözüküyor tabi modem tap yapan var hile kullanan var onun pingi 150-200 ken bizim 6-10 arası lag olmayan oyuncular için bu.Tabiki bütün sorunu işlemciler atamayız.i7 vardı bende laptop bide süper online wifiden bağlanıyordum yani patlayıcı modunda stabil 15/20/25 arası kill alabiliyordum şimdi tabi masaüstü bende kablolu internet bağlantı lag yok i7 lede kablolu bağlantı yaptığım olmuştu yinede amd den daha çok kil alabiliyordum üstelik pek bi zamanda geçmedi aynı ortam i7 varkende amd varkende aynı şuan lag hile konusu zombi bile zar zor oynuyorum yani amd ile zoraki benim gördüklerim tespit ettiklerim bunlar.

  • Adaletsiz bir oyun olduğu kesin.

  • edited April 2023

    emin ol oyunu başkası alsın hataları düzeltmez bunların yaptığı gibi çorbayı toplarlar ki kapanır zaten öyle düşünüyorum gündüz 4 oda gece 8 oda ortada warrockmu kalmış :D :D bunun zamanında çıkan online oyunlar türkiyede hala tutuluyo bi bu battı zaten kendi ülkesi bile oynamıyor ordada battı QWEQWEQWE (BU ARADA TESLA SEN OYUNA 2021DE KAPANIR DEMİŞSİN OYUN HALA AÇIK BU PAPAYA NE İŞ MİLLETİ İYİCE KURUTUP SÖMÜRÜP ÖYLEMİ GİDİCEK BENCE GÜNLÜK SABİT 1 ODA KALINCA VEYA HİÇ KALMAYINCA ÜZÜLÜP GİDİCEKLER QWERQWE)

  • hahaha Müdür çok güzel anlattın valla :) Evet kapanacak gidişat perişan

  • Bir avuç topluluk kalmış oyunda. Onlar da sırf zamanında verdikleri emeği göz ardı edemedikleri için devam ediyordur. Ufak tefek satın alımlar da cabası tabi ki. Bu oyunu adam etmek için oturup gerçekten baştan sona bir elden geçirmek lazım ki onu da yapacak herhangi bir firma yoktur. Özellikle PUBG, Valorant vb. oyunların artık yaygınlaşması Warrock tarzı eski oyunları epey bir gölgede bıraktı. Gönül ister şu oyun eski günlerine geri dönsün.

  • edited May 2023

    Keşke bi firma yapsa hesapların datalarının kayıtlarını alıp WarRock u yeniden yazıp piyasaya sürüp oyuncu kazanabilir tabi ortaya baba bi sermaye koymak lazım onuda hangi firma yaparmı yapmazmı bilmiyorum çünkü oyun papayada kalsa ne olur kalmasa ne olur temel şikayetler deişmeyen şeyler aynı sonuçta (lag ovc hack) bu üçü bunlar gitmeden kim alırsa alsın farketmiyor birde "amd / intel ayrımı.Bu en kötüsü bu dördünü halledicek bi prof ekip lazım. ( inan Valorant a gittim WarRock un tırnağı etmez silahlar çok kötü o hızlı First Person Shooter tadını vermiyor malesef PubG zaten açık dünya oyunu Battle Royal tarzı.) WarRock un nasıl bir oyun yapısına sistemsel olarak işleyişine ve her işlemciye sisteme uygun bir yapıya sahip olması gerektiğine bir örnek: 2008 de VALVE tarafından Left 4 Dead çıktı ve her işletim sisteminde sıkınsız çalışır donma yok drop yok örnek olarak bu akıcılık olarak oda bir First Person Shooter oyunu.)Ovc den kastım oyun bir takım taktik oyunu olduğu için aynı zamanda iş sadece hıza değil bırazda taktiğe tedbire atağa kalsın o bakımdan oyun içerisinde dolu örnek var flaşa basılıp ardından hemen 2kişiyi vuranlar üstelik ateş alırken m14 e basıp vuranlar gaz bombasının ardını nişangah düşmana geldiğinde kırmızı nick i yazdığı için vuranlar ( çok saçma) özellikle şu F5 F6 F7 F8 karakter tuşlarının oluşu ve yıllardır kaldırılmaması duvarın arkasını kararkter tuşlarına basıp görmek Ç O K S A Ç M A. Bu karakter tuşları kalktığı zaman gizli hileciler daha belirgin olucak ve temiz odalardan atılması daha kolay olucak çatışma yeniden farklı bi hal alıcak ve bu sefer gerek laglar gerek hileciler direkt kendilerini belli etmiş olucaklar çünkü zaten WarRock karakterleri sağa sola yan olarak eğilebiliyor herkez karakter tuşlarına duvarın arkasından basıpta arka tarafı gördüğü zaman oyun camp oyununa dönüyor hızlı bir çatışmadan soğuk bir havaya bürünüyor ve malesef ki böyle bir oyun için bu karakter kombinasyonları tam bir fiyasko ve alt üst edici.

Sign In or Register to comment.